Начало Полезно Печено кашу с люспа

Печено кашу с люспа

1. Какво е печено кашу със сол?
Соленото печено кашу се приготвя от ядки кашу с копринена кожа, изпечени и смесени с подправки. Соленото печено кашу е специалитет, който често се купува като подарък или за консумация в семейството. Соленото печено кашу принадлежи към групата на хранителните ядки с твърда черупка (ядки), меки и сладки на вкус семена, с високо съдържание на протеини и малко мазнини, така че са вкусни за консумация и много хора ги харесват.
2. Съставки на солено печено кашу
Соленото печено кашу съдържа много минерали като мед, магнезий и съдържа много мононенаситени мазнини... Освен това соленото печено кашу е богато на енергия и има много ползи за здравето.
Хранителният състав на кашуто в 100 грама хранителни продукти включва: 605 Kcal енергия, 18,4 грама протеини, 28,7 грама глюциди, 46,3 грама липиди, 0,6 грама фибри и витамини като витамин Е (0,9 mg), витамин К ( 34,1 mg) и витамин В6 (0,417 mg).
. Ефектът на соленото печено кашу
Помага за предотвратяване на рака
Ядките кашу съдържат проантоцианидини - група флавоноиди, които могат да предотвратят размножаването на раковите клетки и да ги убият. Всъщност проучванията показват, че високото съдържание на мед в кашуто също помага на организма да се предпази от свободните радикали, както и осигурява източник на полезни за организма фитохимикали и антиоксиданти.
Редовната употреба на кашуто води до ефективно избягване на затлъстяването. Кашуто съдържа ненаситени мазнини, които са полезни за организма. Освен това кашуто съдържа много фибри, които подпомагат безопасната и ефективна загуба на тегло, като същевременно осигуряват много енергия за организма. Кашуто също така помага за плавното протичане на метаболизма.
Поддържане на здравето на сърцето
Кашуто е богато на олеинова киселина - тази мононенаситена мазнина, която подобрява здравето на сърцето и понижава нивата на триглицеридите. Освен това магнезият в кашуто помага за намаляване на кръвното налягане и за предотвратяване на сърдечни пристъпи.

 

Коментари